Očesané hlávky vykazují vlhkost 76 – 80 %, intenzivně dýchají, zvyšují teplotu, hrozí nebezpečí zapaření až znehodnocení – ztráta lesku, změna základní barvy, negativní dopad na celkovou kvalitu hlávek. Proto musí být urychleně započato s jejich sušením. Interval mezi česáním a sušením nemá překročit 2 hodiny, při větším intervalu je ponecháme v nižší vrstvě nebo zajistíme provětrávání. Opět je nutno organizačně sladit proces česání a sušení a výkonnost obou zařízení. Vlastní sušení probíhá na starších komorových (žaluziových) sušárnách nebo novějších pásových (kontinuálních) sušárnách. Hlávky se suší při teplotě 55 C – 60 °C po dobu 6 – 9 hodin. Při teplotě nad 60 °C dochází ke zhnědnutí lupulinu. Hlávky sušíme tzv. „na vřeténko“ – celé vřeténko musí být vysušené a láme se, listeny se dají dobře oddělit od vřeténka. Konečná vlhkost po usušení je pak 5 – 7 %. V průběhu sušení musíme zajistit dokonalou cirkulaci sušícího vzduchu a dokonalý odvod uvolněné vlhkosti, aby nedocházelo k zapaření hlávek.