<< 6.4.6 Posklizňové ošetření 6.6 Hrách – hlavní zásady pěstební technologie >>

6.5 Kvalita produkce, její odbyt a zpeněžení

Kvalitativní podmínky burzovních obchodů

Luskoviny jedlé - při prodeji musí být zdravé, vyzrálé, bez cizích pachů a živých škůdců. Nesmí obsahovat semena zjevně naplesnivělá a plesnivá, nesmějí být míchané z různých ročníků sklizně. Obchodují se podle barvy semen (hrách, fazol), případně podle velikosti semen (čočka). Kritéria kvality zahrnují obsah příměsí a nečistot, obsah škůdců, obsah semen poškozených obalečem hrachovým  a vařivost semen.

Krmné luskoviny - jakostními znaky jsou obsah příměsí a nečistot.

<< 6.4.6 Posklizňové ošetření Top 6.6 Hrách – hlavní zásady pěstební technologie >>