<< 4.1 Úvod 4.3 Rozdělení kulturních rostlin podle vlastností sklízených produktů s přihlédnutím k technologii pěstování >>

4.2 Rozdělení zemědělských plodin podle geonomických výrobních typů

Plodiny teplých a nížinných polosuchých oblastí (kukuřičná výrobní oblast): kukuřice, čirok , pšenice, ječmen, čočka, fazole, tabák , slunečnice, sója, konopí , teplomilné zeleniny, rané teplomilné ovoce a vinná réva.

Img. 4.2 - 1 : Vzešlá rostlina konopí setého.
Img. 4.2 - 2 : Obraz vikve huňaté.
Img. 4.2 - 3 : Olejný len více větví a má zpravidla jinou barvu k...


 

 

 

 

 

 

 

 

Plodiny nížinných oblastí (řepařská a obilnářská výrobní oblast): pšenice, ječmen, tritikale, hrách, bob, vikve, cukrovky, rané brambory, olejniny, chmel, vojtěška, kukuřice na siláž, zeleniny a ovocné dřeviny.

Plodiny středních podhorských oblastí a lepších horských oblastí (bramborářská výrobní oblast): pšenice, ječmen, žito, oves, tritikale, luskoviny, brambory, olejniny, len, jetel, trávy, krmná kapusta, krmná řepa.



<< 4.1 Úvod Top 4.3 Rozdělení kulturních rostlin podle vlastností sklízených produktů s přihlédnutím k technologii pěstování >>