<< 4.1 Úvod | 4.3 Rozdělení kulturních rostlin podle vlastností sklízených produktů s přihlédnutím k technologii pěstování >> |
Plodiny teplých a nížinných polosuchých oblastí (kukuřičná výrobní oblast): kukuřice, čirok , pšenice, ječmen, čočka, fazole, tabák
, slunečnice, sója, konopí
, teplomilné zeleniny, rané teplomilné ovoce a vinná réva.
![]() |
![]() |
![]() |
Plodiny nížinných oblastí (řepařská a obilnářská výrobní oblast): pšenice, ječmen, tritikale, hrách, bob, vikve, cukrovky, rané brambory, olejniny, chmel, vojtěška, kukuřice na siláž, zeleniny a ovocné dřeviny.
Plodiny středních podhorských oblastí a lepších horských oblastí (bramborářská výrobní oblast): pšenice, ječmen, žito, oves, tritikale, luskoviny, brambory, olejniny, len, jetel, trávy, krmná kapusta, krmná řepa.
<< 4.1 Úvod | Top | 4.3 Rozdělení kulturních rostlin podle vlastností sklízených produktů s přihlédnutím k technologii pěstování >> |