| << 6 Hlavní aspekty agrobiologické kontroly cukrovky | 6.2 Průběžná kontrola >> | 
 z hlediska půdní úrodnosti,  pH 
, fyzikálních vlastností půd atd., 
 či rezistencí 
 půdy a organického  hnojení 
. 
Závěrem se upřesní technologie pěstování s optimální vzdáleností výsevu, naplánuje se a objedná  osivo 
 zvolené odrůdy v požadované kvalitě u cukrovaru se kterým je uzavřena kupní smlouva.

Jarní část je zaměřena na:
 hnojení (zejména dusíkem), dodržení zásady 14 denního odstupu mezi jarním hnojením a setím, neporušení půdní struktury (koleje), 
 setí, dodržení výsevku, optimální  hloubky 
 (2,5 – 3 cm), termínu výsevu co nejdříve podle stavu a teploty půdy, nejpozději do 15. dubna. 

a ...........vzdálenost řádků (m)
d ...........vzdálenost výsevu v řádku (m)
HTK .....hmotnost tisíce klubíček (g)

Jedna  výsevní 
 jednotka (VJ) představuje 100 000 semen.




| << 6 Hlavní aspekty agrobiologické kontroly cukrovky | Top | 6.2 Průběžná kontrola >> |